Siirry pääsisältöön

Sekametelisoppa


Mitä täällä tapahtuu?

Lokakuussa..
.. Dumbolle piti sanoa heihei, kun papan kunto romahti aivan yllättäen.
.. Muusa asteli meidän elämään.
.. Suoritin hyväksytysti ensimmäisen näytön kyyhkyillä.
.. Aloitin työt Mustissa ja Mirrissä.

Marraskuussa..
.. Valmistuin eläintenkouluttajaksi
.. löydettiin KePon kanssa ensimmäinen, yhteinen koti ja muuttorumba alkoi.
.. Treenattiin, käytiin töissä ja totuteltiin uuteen laumakokoonpanoon.

Joulukuussa..
.. Muutettiin maalle.
.. Remontoitiin uutta kotia, oltiin otsonoinnin takia evakossa siellä ja täällä.
.. Käytiin töissä.
.. Saatiin kennelyskä, joten jäätiin loppuvuodeksi treenitauolle.
.. Nauru lähti opastesteihin, joten taas opetellaan eloa uudella kokoonpanolla.

Paljon on taas tapahtunut, en tiedä mistä lähtisin tätä purkamaan.

Luulin jo, että huono onneni koirien kanssa olisi taakse jäänyttä elämää, mutta ei. Tänä(kin) vuonna piti sanoa heipat kolmelle rakkaalle karvakorvalle – Mäihälle, Intolle ja Dumbolle. Samalla piti sanoa heihei X-ajaksi Naurulle, en tiedä yhtään koska poika tulee takaisin kotiin. Toivottavasti pian ja toivottavasti samalla ollaan fiksumpia Naurun tilanteesta jatkon kannalta..

Muusa (nyt 1v 3kk) asteli meidän laumaan hieman yllättäen, kun sitä minulle NouHaulta tarjottiin. Muusa läpäisi opastesti, mutta jäi jalostuskäyttöön eli siitä ei tule opasta vaan siitä tulee tulevien oppaiden emäkoira. Kunhan Muusa on täyttänyt tehtävänsä emäkoirana, siirtyy se minun omistukseeni täysin.
Muusan kanssa saan tehdä sitä, mitä haluan – treenata, kisata, metsästää, ... Nyt ollaan aloiteltu treenaaminen tokoon ja hyvä ystäväni treenaa Muusalla rally-tokon puolelle, heillä olisi ensimmäiset kisatkin jo kiikareissa. 


Koirat ja omistaja ovat viihtyneet landella. Ah, mikä ihana rauha täällä onkaan! Pellot ympäröi pihaa, (oma) metsä alkaa pellon reunasta. Lähimpään naapuriin on reilu 350 metrin matka. Uuden paikkakunnan koirapiireihin tutustuttu ja heille alan muun muassa ensi vuonna erilaisia kursseja myös vetämään. 

Ensi vuodelle en aseta sen suurempia tavotteita kuin, että koirat pysyisi terveinä eikä ketään pitäisi laittaa monttuun (pliis, edes yksi vuosi ilman yhtään lopetusta..). Mahtavaa olisi päästä starttaamaan tokon ALO-luokassa ja mahtavaa olisi myös jos ystäväni pääsisi Muusan kanssa rallyn parissa starttaamaan kevään aikana. Surkun tavotteisiin laitan sen, että jos järkeä saisi siihen pieneen päähän taottua ja käytöstapoja... Huh, kun se koira osaa olla itsepäinen ja testailee kyllä omistajansa koulutustaitoja!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2 viikkoa kokeeseen...

Me ilmottauduttiin kaveriporukalla hyvin hölmönrohkeasti toko-kokeeseen, joka järjestetään täällä Rovaniemellä lauantaina 6. toukokuuta. Ilmottautuessa kokeeseen oli vielä kuukausi aikaa treenata, nyt enää pari hassua viikkoa (jona aikana pitäisi hoitaa myös muun muassa yksi muutto.. :D ). Into on niin kesken kun vain voi olla, mutta mennään nyt kokeeseen katsomaan mitä tulee. Hyväksyttyä tulosta lähdetään ALO-luokasta hakemaan.. Ollaan me treenattu. Nouto  on meidän mahdottomuus – Into paineistuu järkyttävästi kapulasta lähelläni ja tahtoisi mälvätä (okei, on se jo paljon parempi kuin alussa, sillä alussa sorvasi kapulaa kuin majava). Pitoa ei olla vielä tehty vaan mennään vähän perse edellä puuhun ja aloitetaan kantamisen rauhoittamisesta ja sitä kautta rakennetaan rauhallinen pito. Ehkä sitten joskus. Henkilön Wiivi (@wiiiviiii) jakama julkaisu 18. 04ta 2017 klo 2.52 PDT Hyppyä   ollaan otettu lähinnä PK-esteellä, mutta tänään otettiin ensimmäistä kertaa tokon

En olisi ikinä uskonut..

.. että tuli aika vielä toisien hyvästien. Into oli kipeä. Todella kipeä. Sai pahoja kipukohtauksia, mutta kuitenkaan ei selkeää syytä kivun aiheuttajalle löytynyt. Olen musertunut. Aurinkoni, minun oma pieni Aurinkoni, on poissa. Poissa. Kauniita unia rakas Into. Rakastan sua aina. Kerro Mäihälle, Bastille ja Riesalle terveisiä <3 

Kun ikävä iskee...

Ikävä Bastia ja Riesaa kohtaan iskee edelleen lähes päivittäin.  7 kuukautta ilman Riesaa. 4 kuukautta ilman Bastia.  Liian kauan ilman rakkaita. Antaisin mitä vain, että saisin teidät takaisin...    Kuva jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi yhteiskuvaksi laumasta..