Siirry pääsisältöön

Sekametelisoppa


Mitä täällä tapahtuu?

Lokakuussa..
.. Dumbolle piti sanoa heihei, kun papan kunto romahti aivan yllättäen.
.. Muusa asteli meidän elämään.
.. Suoritin hyväksytysti ensimmäisen näytön kyyhkyillä.
.. Aloitin työt Mustissa ja Mirrissä.

Marraskuussa..
.. Valmistuin eläintenkouluttajaksi
.. löydettiin KePon kanssa ensimmäinen, yhteinen koti ja muuttorumba alkoi.
.. Treenattiin, käytiin töissä ja totuteltiin uuteen laumakokoonpanoon.

Joulukuussa..
.. Muutettiin maalle.
.. Remontoitiin uutta kotia, oltiin otsonoinnin takia evakossa siellä ja täällä.
.. Käytiin töissä.
.. Saatiin kennelyskä, joten jäätiin loppuvuodeksi treenitauolle.
.. Nauru lähti opastesteihin, joten taas opetellaan eloa uudella kokoonpanolla.

Paljon on taas tapahtunut, en tiedä mistä lähtisin tätä purkamaan.

Luulin jo, että huono onneni koirien kanssa olisi taakse jäänyttä elämää, mutta ei. Tänä(kin) vuonna piti sanoa heipat kolmelle rakkaalle karvakorvalle – Mäihälle, Intolle ja Dumbolle. Samalla piti sanoa heihei X-ajaksi Naurulle, en tiedä yhtään koska poika tulee takaisin kotiin. Toivottavasti pian ja toivottavasti samalla ollaan fiksumpia Naurun tilanteesta jatkon kannalta..

Muusa (nyt 1v 3kk) asteli meidän laumaan hieman yllättäen, kun sitä minulle NouHaulta tarjottiin. Muusa läpäisi opastesti, mutta jäi jalostuskäyttöön eli siitä ei tule opasta vaan siitä tulee tulevien oppaiden emäkoira. Kunhan Muusa on täyttänyt tehtävänsä emäkoirana, siirtyy se minun omistukseeni täysin.
Muusan kanssa saan tehdä sitä, mitä haluan – treenata, kisata, metsästää, ... Nyt ollaan aloiteltu treenaaminen tokoon ja hyvä ystäväni treenaa Muusalla rally-tokon puolelle, heillä olisi ensimmäiset kisatkin jo kiikareissa. 


Koirat ja omistaja ovat viihtyneet landella. Ah, mikä ihana rauha täällä onkaan! Pellot ympäröi pihaa, (oma) metsä alkaa pellon reunasta. Lähimpään naapuriin on reilu 350 metrin matka. Uuden paikkakunnan koirapiireihin tutustuttu ja heille alan muun muassa ensi vuonna erilaisia kursseja myös vetämään. 

Ensi vuodelle en aseta sen suurempia tavotteita kuin, että koirat pysyisi terveinä eikä ketään pitäisi laittaa monttuun (pliis, edes yksi vuosi ilman yhtään lopetusta..). Mahtavaa olisi päästä starttaamaan tokon ALO-luokassa ja mahtavaa olisi myös jos ystäväni pääsisi Muusan kanssa rallyn parissa starttaamaan kevään aikana. Surkun tavotteisiin laitan sen, että jos järkeä saisi siihen pieneen päähän taottua ja käytöstapoja... Huh, kun se koira osaa olla itsepäinen ja testailee kyllä omistajansa koulutustaitoja!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kun matto vedettiin jalkojen alta

Me käytiin sitten siellä luustokuvissa, eikä tulokset olleet lohduttavia. Koira muuten priimaa, mutta molemmissa olkanivelissä kasvuhäiriö (OCD).  Koira oireilee vahvasti ja leikkaus tarvittaisiin. Leikkauksesta huolimatta ei takeita siihen ole, että käyttöä tulisi kestämään. Lähdettiin itku silmässä kotiin kipulääkekuurin ja tokkuraisen koiran kanssa.  Soittelin parin päivän aikana eripuolille Suomea eri eläinlääkäreille ja  ortopedeille. Vastaukset eivät olleet lohduttavia – kotikoiraksi leikkauksien jälkeen, mutta tuleeko pää kestämään kevyttä kotikoiran elämää kun kyseessä on kuitenkin näin aktiivinen ja vietikäs koira. Juttelin lisää kasvattajan, maalimiehemme ja malinoisharrastajien kanssa. Seurasin koiraa, kun se oli ollut muutaman päivän vahvalla kipulääkekuurilla. Mäihä oli kuin eri koira – märkä rätti heitettiin naamalleni taas. En ollut tajunnut, kuinka kipeä koirani onkaan ollut. Leikkauksen takeet leikkauksen hintaan nähden eivät vakuuta. Leikkauksella saavute

Mitä meille kuuluu?

Hiljaiseloa on pitänyt täällä blogin puolella, mutta arki onkin ollut yhtä hulinaa. Pennut kasvaa (Nauru jo 6,5kk ja Surku 4,5kk) hurjaa vauhtia ja oppivat asioita sitäkin hurjemmalla vauhdilla. Molemmat ovat hyvin mutkattomia kavereita joiden kanssa reissaaminen ja tekeminen on todella helppoa. Kyllä taputan itseäni olalle ja kiitän, että jaksoin tehdä töitä molempien kanssa heti 7 viikon iästä lähtien niin rauhoittumisen, kontaktin kuin työmoottorin herättelyn parissa! Hyvä me! Näyttöpäivät on lyöty lukkoon. Jos kaikki menee niinkuin suunnittelin ja hyvin käy, niin valmistun jo ensi kuun lopussa eläintenkouluttajaksi. Huhhuh. Tuntuu, että olen vieläkin niin lasten saappaissa kouluttajana, mutta silti kehitys on ollut aivan huimaa vain vuodessa.  Viimeinen kouluviikko olisi ensiviikolla, viime viikko oltiin Ranualla kouluttamassa Ranua Zoon eläimiä. Oli meinaan mahtava kokemus! Nyt vain pitäisi vielä jaksaa rutistaa tämä loppusuora onnistuneesti purkkiin, vaikka tuntuu, että olen