Siirry pääsisältöön

Puruhommia


Me ollaan oltu hyvin aktiivisia nyt treenirintamalla. Meillä alkoi Mäihän kanssa tokon valmennusryhmä, ollaan käyty lisäksi ystäväni ja hänen sakemanninarttunsa kanssa yksityistunneilla sekä purutreeneissä ollaan oltu nyt viikottain. Lisäksi ollaan treenattu Mäihän siskon omistajan kanssa yhdessä näitä junioreja, tehty koulutehtäviä (kuonokosketusta, tassutargettia, ..). Ja käytiinhän me myös pyörähtämässä Tampereella Koirakoutsilla seminaarissakin Mäihän kanssa. Huhhuh... Onneksi alkavan viikon saa rauhoittua koulussa Iisalmessa, haha!

Mutta tiistaina käytiin taas moikkaamassa maalimiestä ja tällä kertaa Intokin pääsi mukaan. 

Mäihän treeni meni todella penkin alle. Aggressioo koitettiin herätellä, mutta Mäihän heräilevä aggre riitti tällähetkellä pieneen piipahdukseen ja muuten se vain katsoi maalimiestä kuin kysyäkseen, että mikäs ihme se sinulle tuli... :D Saalisti hyvin ja jäikin ehkä vähän turhan vahvasti saaliille, kun saaliilla aloitettiin. 

Inton treeniin taas olen tyytyväinen. Intolle on aiemmin tehty pohjia siis montsuun, mutta minä haluan vääntää siitä nyt sittenkin IPO-koiran. Älkää kysykö mistä sain tällaista päähäni... 
Into tolppaan kiinni, josta oli vähän ihmeissään. Koira oli selvästi uudessa paikassa ja pimeässä kelissä ihmeissään, että mitä tuleman pitää. Moken mukaan Intolla on erittäin vahva saalis, mikä on näin epävarman ja ohjaajapehmeän koiran pelastus omalla tavallaan. Turhauman ja puolustuksen kautta löytyi kivasti myös aggressiota, Into haukkui hyvin, vaikkakin pari kertaa Inton mielestä maalimies tuli liian lähelle ja epävarmuus vei hetkellisesti voiton. Näistä kuitenkin nousi hyvin uudelleen ja haukussa oli muutamia todella hyviä, voimakkaita piikkejä. Hyvä Into! 

Tottikset meni molempien osalta tuona päivänä suoraan sanottuna perseelleen. Mäihälle kun tuli 9 kuukautta täyteen, on herra ollut sitä mieltä, että tottis on tylsää ja hän mieluumin puuhailee ihan omiaan. Myös tämä asioiden kyttäily (aggren herääminen) on tuonut omaa uutta maustettaan treenirintamalle. Lelujen palautus leikissä tökki, mikä ei ole takunnut pitkään aikaan. Tutitin seuruuta ja koitin itse olla huomattavasti aktiivisempi, niin Mäihänkin tekeminen parani loppua kohden. Leikissä taistelee kuitenkin jo hyvin, irroitukset toimii ja Mäihä nousee leikistä kivasti. 
Intolla oli tottiksissa niin paljon virtaa, ettei pieni halinois meinannut vaan yksinkertaisesti pysyä pöksyissään. Edistämisongelma puski pintaan, vaikka muutama hyvä pätkä ruualla saatiinkin. Leikkiessä kiehuu herkästi yli, mikä näkyy (lue: kuuluu) sitten ääntelynä perusasennossa ja malttamattomuutena kuunnella käskyjä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuu messiin!

Hyppää kyytiin meidän joukkoon sekalaiseen! Olen kaivannut päiväkirjaa itselleni. Koitin kirjoittaa ihan old school -meiningillä lähinnä treenipäiväkirjaa, mutta tuntui kuin jotain olisi jäänyt puuttumaan. Se jotain oli kuvat ja videot, joita tulee otettua niin puhelimella kuin kamerallakin lähestulkoon päivittäin. Niinpä päätin pistää jälleen blogin  päiväkirjan pystyyn – näin saan näppärästi yhdistettyä molemmat samalla kertaa. Tämä päivyri ei tule täyttymään yhteistyöpostauksista, ei viimeiseen asti viilatuista kisasuunnitelmista tai pinnalla olevista postausideoista. Tämä blogi tulee täyttymään meidän omasta arjesta niin ylä- kuin alamäkineen, treeneistä treenikentillä tai takapihalla (tai missä ikinä  nyt mennäänkään), tasapaksusta arjesta tai hauskoista reissuista. Siitä, mitä ikinä keksitäänkään tehdä. Pyrin siihen, että meidän päivyri on juuri niin meidän näköinen kuin se vain voi olla. Ja vaikka tästä tulee päivyri lähinnä vain itseäni varten, otan tietenkin mielelläni

Kun ikävä iskee...

Ikävä Bastia ja Riesaa kohtaan iskee edelleen lähes päivittäin.  7 kuukautta ilman Riesaa. 4 kuukautta ilman Bastia.  Liian kauan ilman rakkaita. Antaisin mitä vain, että saisin teidät takaisin...    Kuva jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi yhteiskuvaksi laumasta.. 

Kotiläksyjä

Eläintenkouluttajaopiskelijana tykkään meidän kotiläksyistä – nyt ne on ollut erilaisia tehtävien opettamista pääasiassa sheippaamalla. Itse olen tehnyt läksyjä omien koirien kanssa, mutta luokkalaiset joilla on ollut mahdollisuus, ovat tehneet mm. hevosten, sikojen, naalien ja lampaiden kanssa samoja tehtäviä. Vaikka yleensä olen ollut varsin nihkeä tekemään kotiläksyjä, on näitä läksyjä tehnyt enemmän kuin mielellään!  Mäihän kanssa on tehty targettia niin, että tehtävänä on ollut koskea siihen vasemmalla etujalalla. Inton kanssa on ollut nenäkosketus targettiin ja tätä aiotaan käyttää hieman jatkojalostettuna seuraamisen uudelleen opettamisessa... Siitä lisää myöhemmin. ;-) Haluatteko kuulla enemmänkin opiskelusta eläintenkouluttajaksi?     Mäihä ja target työskentely ensimmäistä kertaa niin, että targettia piti koskea vasemmalla etujalalla. Hyvin poika hoksasi juonen. Ja Into säestää taustalla – neitikin olisi halunnut niin kovasti hommiin!  Into ja nenätarget. Int